• Посилання скопійовано

Звіт про використання доходів неприбуткової організації буде оновлено

Оприлюднено проект нової форми Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації

Звіт про використання доходів неприбуткової організації буде оновлено

На офіційному веб-порталі ДФСУ розміщено проект наказу Мінфіну «Про внесення змін до форми Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації» (завантажити).

Проект наказу підготовлено у зв’язку із приведенням у відповідність форми Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації до положень Законів № 1667-VIII та № 1797-VIIІ. Зокрема, цими законами:

- для неприбуткових підприємств встановлено річний податковий (звітний) період (крім випадків, передбачених пп. 133.4.3 ПКУ);

- Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації прирівняно до податкової декларації. Разом зі Звітом до контролюючих органів обов’язково подається річна фінансова звітність, яка є додатком та невід’ємною частиною Звіту;

 - фінансування видатків на утримання неприбуткової організацій, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами, не вважається розподілом отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб;

- податкове зобов’язання з податку на прибуток розраховується (у разі порушення вимог п. 113.4 ПКУ), виходячи зі суми операції (операцій) нецільового використання активів (раніше - нецільового використання коштів)

Прийняття нормативного акта забезпечить затвердження змін до форми Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації та надасть можливість суб’єктам господарювання відображати показники господарської діяльності відповідно до положень Податкового кодексу України.

 

Завантажити:

 

Зауваження та пропозиції до цього проекту наказу від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця (до 23.04.2017 р.) на адреси розробника:

поштову – 04655, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, Департаменту методологічної та нормотворчої роботи, електронну – e.kogevnikova@sfs.gov.ua,  

на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

***

Звертаємо увагу, що розроблено також нову форму декларації з податку на прибутокПро це тут>>

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»