• Посилання скопійовано

З 3 квітня розпочинається прийом звітів за ф. №Ф4-ФСС з ТВП за І квартал 2017 року

У Фонді з ТВП повідомляють, що з 3 по 20 квітня 2017 року прийматимуться звіти страхувальників за формою №Ф4-ФСС з ТВП за І квартал поточного року

З 3 квітня розпочинається прийом звітів за ф. №Ф4-ФСС з ТВП за І квартал 2017 року

Хто подає цей звіт

У Київському відділенні ФСС з ТВП нагадують, що звіт за формою №Ф4-ФСС з ТВП подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника за місцем взяття його на облік в органі Фонду або за місцем обліку, зазначеному в Державному реєстрі (для зареєстрованих після 01.01.2011 р.), у разі здійснення у звітному кварталі нарахування матеріального забезпечення застрахованим особам за рахунок коштів Фонду, подання заяви-розрахунку та отримання фінансування або перерахування зобов’язань перед Фондом.

 

Способи подання звіту

Звіти подаються на вибір страхувальника одним із способів:

- в електронній формі;

- на паперових носіях;

- надсилаються поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення.

У разі надсилання звітів поштою страхувальник зобов’язаний здійснити таке відправлення на адресу органу Фонду не пізніше ніж за 10 днів до закінчення строку подання звітів.

Звіти на паперових носіях завіряються підписами керівника, головного бухгалтера (за наявності такої посади у страхувальника) та скріплюються печаткою (за наявності).

 

Терміни подання звіту

 

Страхувальники зобов’язані формувати та подавати до органів Фонду звітність щодо коштів загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, не пізніше 20 числа наступного за звітним періодом місяця.

 

Коли такий звіт не подається

Звіт за формою №Ф4-ФСС з ТВП не подається у разі:

- відсутності у страхувальника заборгованості по субрахунку 652 на початок кожного звітного кварталу та оборотів по субрахунку у звітному кварталі;

- наявності заборгованості за Фондом на початок року та відсутності оборотів по субрахунку 652 у звітному кварталі.

 

Відповідальність

За несвоєчасного подання або неподання встановленої звітності по коштах Фонду, подання недостовірної звітності щодо використання страхових коштів на посадових осіб підприємств, установ, організацій, фізичних осіб, які використовують найману працю, накладається штраф в розмірі та порядку, передбаченими чинним законодавством.

Зокрема,  статтею 165-5 КУпАП передбачено, що неподання або несвоєчасне подання встановленої звітності посадовими особами підприємств, установ, організацій, фізичними особами, які використовують найману працю, тягне за собою накладення штрафу від 8 до 15 н.м.д.г. (136-255 грн). Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з правопорушень, зазначених у частині першій цієї статті, тягнуть за собою накладення штрафу від 10 до 20 н.м.д.г. (170-340 грн). (від ред.)

****

Новини на тему:

Звіт за формою №Ф4-ФСС з ТВП: рекомендації щодо заповнення;

Фонд соцстраху нагадує: підприємці також повинні подавати форму №Ф4-ФСС з ТВП;

 - Виправляємо помилки у звіті за формою №Ф4-ФСС з ТВП

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»