• Посилання скопійовано

За 2017 рік знову будемо звітувати за оновленою декларацією про доходи (проект наказу)

Оприлюднено проект наказу Мінфіну, яким викладено у новій редакції форму декларації про майновий стан і доходи та Інструкцію щодо її заповнення

За 2017 рік знову будемо звітувати за оновленою декларацією про доходи (проект наказу)

Мінфін оприлюднив проект наказу "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859" (завантажити). Зокрема, пропонується викласти у новій редакції:

  • форму декларації про майновий стан і доходи;
  • Інструкцію щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.

Проект розроблено з метою приведення нормативно-правових актів у відповідність до Закону № 1797-VIІI. Нагадаємо, що цим Законом:

- фізособам – підприємцям надано право (за власним бажанням) включати до складу витрат, пов'язаних з провадженням їх господарської діяльності, амортизаційні відрахування; 

- передбачено, що фізособи – платники податків мають право на розстрочених податкових зобов'язань нарахованої на суму боргу (кредиту та/або відсотків), прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов'язаним із процедурою його банкрутства, до закінчення строку позовної давності, протягом трьох років починаючи з року, в якому задекларовано суму такого податкового зобов'язання. 

Зазначені зміни у порядку оподаткування фізичних осіб передбачають внесення змін до форми декларації про майновий стан і доходи та додатку Ф2 до неї. 

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проекту акту можна надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення (тобто до 11.05.2017 р.) за наступними адресами:

Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, Е-mail: skornienko@minfin.gov.ua

Державна регуляторна служба України, 01001, м. Київ-11, вул. Арсенальна, 9/11, адреса web-сайту Служби: www.dkrp.gov.ua,

E-mail загальний: inform@dkrp.gov.ua,E-mail прес-служби: pres@dkrp.gov.ua

Заплановано, що наказ набере чинності з 31 грудня 2017 року.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»