• Посилання скопійовано

Податкова звітність приймається та обробляється у встановленому порядку, - ДФСУ

Податківці повідомили, що станом на 16 червня поточного року звітність, у тому числі і з ПДВ, приймається та обробляється у встановленому порядку

Податкова звітність приймається та обробляється у встановленому порядку, - ДФСУ

За повідомленням прес-служби ДФСУ, для забезпечення платникам можливості подання звітності в електронному вигляді на офіційному веб-порталі ДФС функціонує рубрика «Електронна звітність». 

Платники та розробники програмних забезпечень мають можливість отримати актуальні інформаційно-аналітичні матеріали, нормативне забезпечення, розроблені, відповідно до формату (стандарту), електронні формати для запровадження подання звітності, електронних сервісів та інших документів до органів ДФС.

Податківці нагадують, що відповідно до п. 74.2 ПКУ, починаючи з 01.04.2017 р.  у тестовому режимі функціонує система автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації таких ПН/РК в Єдиному реєстрі податкових накладних (СМКОР). У зв’язку з цим, протягом квітня - червня 2017 року проводяться технічні та регламенті роботи, які пов’язані з тестовим режимом роботи СМКОР та протягом яких здійснюється доопрацювання як ЄРПН, так і інших інформаційних систем ДФС.

Водночас фіксали нагадують, що відповідно до п. 201.10 ПКУ підтвердженням продавцю прийняття його податкової накладної та/або розрахунку коригування до ЄРПН є квитанція, яка в електронному вигляді надсилається протягом операційного дня.

Якщо протягом цього часу не надіслано квитанції про прийняття або неприйняття реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування, то така ПН вважається зареєстрованою в ЄРПН.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»