• Посилання скопійовано

За неподання звіту про вакансії - штраф?

Яка відповідальність передбачена за неподання звіту про вакансії? Чи можливо подавати звіт №3-ПН у електронному вигляді?

За неподання звіту про вакансії - штраф?

У  листі від 25.05.2017 р. №420/0/126-17/243 зазначено, що Закон про зайнятість населення та інші нормативно-правові акти не передбачають фінансових санкцій для роботодавців чи адміністративної відповідальності для посадових осіб за неподання звітності про вакансії. 

Фахівці Мінсоцполітики звертають увагу, що для оперативного вирішення питання добору персоналу та пришвидшення укомплектування вакансій форму №3-ПН може бути подано роботодавцем до будь-якого центру зайнятості, незалежно від місцезнаходження роботодавця, засобами електронного зв'язку. Оскільки у формі №3-ПН передбачено підпис роботодавця, то при надсиланні до центру зайнятості електронною поштою сканованої форми №3-ПН за роботодавцем залишається обов'язок підтвердження раніше поданої таким способом звітності паперовим носієм, завіреним підписом (керівника або уповноваженої ним особи, фізособи - підприємця). У паперовій формі №3-ПН фахівець центру зайнятості проставляє відмітку про прийняття: зазначає дату прийняття, зазначає свою посаду, прізвище, ім'я, по батькові та проставляє особистий підпис.

Водночас підкреслено, що на жаль, на сьогодні ще не реалізовано можливість подання електронної звітності за формою №3-ПН, в тому числі через "Електронний кабінет роботодавця" з накладанням електронного цифрового підпису.

 

Читайте на цю тему:

Нова форма звіту №3-ПН: що змінилося?>>>

Інформація про вакансії (форма №3-ПН): як часто потрібно подавати?>>>

Для виконання нормативу працевлаштування інвалідів не достатньо подання форми №3-ПН>>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»