• Посилання скопійовано

Звітність при виплаті роялті нерезиденту з урахуванням дії міжнародного договору

Резидент, який виплачує на користь нерезидента - юрособи роялті, зобов'язаний подати до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням декларацію з податку на прибуток із заповненим додатком ПН

Звітність при виплаті роялті нерезиденту з урахуванням дії міжнародного договору

Про це нагадують податківці у листі від 08.08.2017 р. №1531/6/99-99-15-02-02-15/IПК.

Особа, яка виплачує доходи нерезидентові, не повинна ставати на облік як самостійний платник податку на прибуток.

При цьому ДФС звертає увагу, що кожний конкретний випадок виникнення податкових відносин потребує детального аналізу документів та матеріалів, що дозволяють ідентифікувати бенефіціарність отримувача (власника) доходу за такою операцією.

У декларації заповнюються всі обов'язкові реквізити.

При цьому резидент, який перебуває на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності третьої групи, у декларації, крім рядка 23 ПН, де зазначається сума сплаченого податку при виплаті доходів нерезидентам у звітному періоді, визначеного на підставі Розрахунку (звіту) податкових зобов'язань нерезидентів, якими отримано доходи із джерелом їх походження з України, інші показники не заповнює.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»