• Посилання скопійовано

Відображаємо у звітності залишок авансового внеску, сплаченого в 2014 році

Облік податку на прибуток та авансового внеску здійснювались за одним кодом бюджетної класифікації, що автоматично об’єднало всі переплати в інтегрованих картках платників податку і врахувало їх при оплаті поточних зобов’язань з цього податку та наявного податкового боргу у межах переплат

Відображаємо у звітності залишок авансового внеску, сплаченого в 2014 році

ДФСУ у листі від 26.09.2017 р. №2049/6/99-99-15-02-02-15/ІПК зазначила, що відповідно до п. 57.1 ПКУ у редакції, що діяла до 01.01.2016 р., платники податку на прибуток мали щомісяця сплачувати авансовий внесок з податку на прибуток у порядку і в строки, які встановлені для місячного податкового періоду, у розмірі не менше 1/12 нарахованої до сплати суми податку за попередній звітний (податковий) рік без подання податкової декларації.

У декларації з податку на прибуток сума нарахованих авансових внесків відображалась у рядку 13.7 додатка ЗП до Декларації до рядка 13 Декларації та враховувались у зменшення нарахованої суми податку на прибуток.

Перевищення суми нарахованих і сплачених щомісячних авансових внесків над сумою нарахованого податку на прибуток за рік свідчило про наявність переплати, сформованої за рахунок нарахованих у такому році щомісячних авансових внесків.

Наказом Мінфіну від 17.01.2013 р. №19 було внесено зміни до бюджетної класифікації, затвердженої наказом Мінфіну від 14.01.2011 р. №11, а саме класифікацію доходів бюджету доповнено позиціями «авансові внески з податку на прибуток підприємств». У зв’язку з цим для сплати авансових внесків з податку на прибуток було запроваджено окремі коди бюджетної класифікації і нарахування таких авансових внесків здійснювалося в окремих картках обліку авансових платежів.

Разом з цим наказом Мінфіну від 20.07.2015 р. №651 затверджено зміни до бюджетної класифікації, які передбачали виключення кодів бюджетної класифікації, встановлені для обліку надходжень авансових внесків з податку на прибуток підприємств, та об’єднання рахунків.

Отже, облік податку на прибуток та авансового внеску здійснювались за одним кодом бюджетної класифікації, що автоматично об’єднало всі переплати в інтегрованих картках платників податку і врахувало їх при оплаті поточних зобов’язань з цього податку та наявного податкового боргу у межах переплат.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»