• Посилання скопійовано

Неправильний код за КОАТУУ в декларації з плати за землю: як виправити?

В ДФСУ розповіли, яка відповідальність буде, якщо платник у декларації з плати за землю неправильно зазначив код органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням земельної ділянки за КОАТУУ та як виправити таку помилку

Неправильний код за КОАТУУ в декларації з плати за землю: як виправити?

У підкатегорії 112.05 ресурсу "ЗІР" податківці нагадують, що платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки декларацію з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (далі – декларація) на поточний рік.

Внаслідок подання декларації з неправильно вказаним КОАТУУ за вказаним кодом виникає об’єкт оподаткування з нарахованими податковими зобов’язаннями, а за кодом КОАТУУ, де фактично знаходиться земельна ділянка, - факт неподання або несвоєчасного подання декларації. В такому разі за неподання або несвоєчасного подання декларації до такого платника податку застосовуються штрафні санкції відповідно до ст. 120 ПКУ.

У разі самостійного виявлення платником у раніше поданій ним декларації помилки, зокрема, неправильно вказаного коду за КОАТУУ органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням земельної ділянки, такий платник має подати такі декларації:

- за КОАТУУ, який вказано неправильно – уточнюючу декларацію, в якій:

  1. відобразити відсутність земельної ділянки,
  2. уточнити податкове зобов’язання (має бути зменшено до «0») без застосування штрафів, передбачених п. 50.1 ПКУ;

- за правильним КОАТУУ – або річну декларацію або щомісячні декларації за типом «Звітна».

***

Читайте також:

Уточнення податкових зобов’язань з плати за землю у 2017 р. – роз'яснюють податківці 

Уточнення декларації з плати за землю:аналітика від Дт-Кт

Оновлену декларацію з плати за землю подаємо з 01.01.2018 р. 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»