• Посилання скопійовано

Несплачені суми податку в декларації акцизного податку

Як суб’єкту господарювання відоб­ражати у податковому обліку (зокрема, при складанні податкової звітності) господарські операції,і якщо діє нульова ставка акцизного податку?

Несплачені суми податку в декларації акцизного податку

"Вісник. Офіційно про податки"

Підпунктом 213.1.1 Податкового кодексу передбачено, що об’єктом оподаткування акцизним податком є, зокрема, операції з реалізації вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції).

Враховуючи норми пп. 229.2.1 ПКУ, суб’єкт господарювання оподатковує нафтопродукти, відвантажені на підставі пред’явленого виробником етилену податкового векселя, за нульовою ставкою акцизного податку.

При оформленні акцизної накладної суб’єкт господарювання у графі «Не надається отримувачу пального» проставляє тип причини «2 — відвантаження на умовах, встановлених ст. 229 розділу VI Податкового кодексу України» та оформлює її відповідно до Порядку заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, затвердженого наказом № 218.

Суми акцизного податку з пального, не сплачені з операцій, що оподатковуються за нульовою ставкою, відображаються суб’єктом господарювання у ряд­ку В14 розділу В «Податкові зобов’язання з реалізації пального» та у графі 11 додатка 4 «Розшифровка оборотів, які не підлягають оподаткуванню, звільняються від оподаткування, оподатковуються за нульовою ставкою, гривень» до декларації акцизного податку, затвердженої наказом № 14.

Ірина Мельник, начальник відділу методології акцизного податку Управління вдосконалення непрямого оподаткування Департаменту методологічної та нормотворчої роботи ДФС України

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»