• Посилання скопійовано

Зменшення митної вартості за рішенням суду: відображаємо в звітності з ПДВ коригування ПК

ДФС у м. Києві розглянуло питання щодо порядку відображення в податковій звітності з ПДВ за рішенням суду коригування митної вартості товару

Зменшення митної вартості за рішенням суду: відображаємо в звітності з ПДВ коригування ПК

ДФС у м. Києві у листі від 11.10.2017 р. №2196/ІПК/26-15-12-01-18  розглянула випадок, коли після митного оформлення товарів, поміщених у митний режим імпорту, та включення сплаченої при ввезенні таких товарів суми ПДВ до складу податкового кредиту змінюється величина митної вартості цих товарів (зменшення митної вартості за рішенням суду).

У такому разу, на думку податківців, коригування податкового кредиту, що проводиться у зв'язку зі зміною митної вартості товарів, відображається на підставі аркуша коригування до митної декларації у рядку 11.1 та/або 11.2 звітності з ПДВ зі знаком "мінус".

При цьому податкова накладна або розрахунок коригування в ЄРПН не реєструється.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»