• Посилання скопійовано

Як звітувати "неприбутківцю" у разі переходу на загальну або спрощену систему оподаткування

Який порядок подання звітності та сплати податкового зобов’язання з податку на прибуток неприбутковою організацією, яка не привела свої установчі документи у відповідність із нормами ПКУ, або в середині року прийняла рішення про перехід на загальну/спрощену систему оподаткування? Консультує ДФСУ

Як звітувати "неприбутківцю" у разі переходу на загальну або спрощену систему оподаткування

ДФСУ у підкатегорії 102.04 ресурсу "ЗІР" зазначила, що у разі виключення неприбуткової організації з Реєстру неприбуткових установ та переходу на загальну/спрощену систему оподаткування така організація повинна подати до контролюючого органу за місцем обліку наступну звітність з податку на прибуток/єдиного податку:

- за період перебування у Реєстрі:

- за період перебування на загальній системі оподаткування:

  • декларацію з податку на прибуток за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року із показниками діяльності, обрахованими за період перебування на загальній системі оподаткування,
  • фінансову звітність за рік – протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року (наприклад: за 2017 рік, з граничним строком подання декларації 1 березня 2018 року);

- за період перебування на спрощеній системі оподаткування (зокрема, на III групі спрощеної системи оподаткування):

  • декларацію платника податку третьої групи (юридичні особи) за базовий звітний (податковий) період із показниками діяльності, обрахованими за період перебування на спрощеній системі оподаткування – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу. 

Про порядок подання звітності організаціями, які виключені з Реєстру неприбуткових, податківці також розповідала у своїх листах, про що ми писали тут і тут.

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»