• Посилання скопійовано

Підприємство втратило статус малого: який звіт складати?

У такому разі підприємство складає або фінансовий звіт, або спрощений за звітний період, у якому це відбулось, а з наступного періоду — спрощений звіт

Підприємство втратило статус малого: який звіт складати?

Мінфін у листі від 12.06.2017 р. №35210-07-10/15486 нагадує, що норми П(С)БО 25 застосовуються (крім підприємств, які відповідно до законодавства складають фінансову звітність за МСФЗ):

1) для складання фінансового звіту суб'єкта малого підприємництва:

  • суб'єктами малого підприємництва — юридичними особами, які визнані такими відповідно до законодавства (крім тих, які складають спрощений фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва);
  • представництвами іноземних суб'єктів господарської діяльності;

2) для складання спрощеного фінансового звіту суб'єкта малого підприємництва:

  • суб'єктами малого підприємництва — юридичними особами, які ведуть спрощений бухгалтерський облік доходів та витрат відповідно до податкового законодавства;
  • суб'єктами малого підприємництва — юридичними особами, що відповідають критеріям мікропідприємництва.

 

Якщо підприємство за результатами діяльності протягом року втратило ознаки суб'єкта малого підприємництва, якому дозволено складати фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва, та відповідає ознакам такого суб'єкта, якому дозволено складати спрощений фінансовий звіт, то таке підприємство складає або фінансовий звіт, або спрощений за звітний період, у якому це відбулось, а з наступного періоду — спрощений звіт.

 

Відповідно до П(С)БО 6, подія після дати балансу — це подія, яка відбувається між датою балансу і датою затвердження керівництвом фінансової звітності, підготовленої до оприлюднення, яка вплинула або може вплинути на фінансове становище, результати діяльності та рух коштів підприємства.

Події після дати балансу відображаються в бухгалтерському обліку відповідно до пунктів 15 — 19 зазначеного П(С)БО.

****

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»