• Посилання скопійовано

Встановлено нові правила подання звітності для фінустанов

Затверджено Порядок надання звітності фінансовими компаніями, фінансовими установами - юридичними особами публічного права, довірчими товариствами, а також юридичними особами - суб'єктами господарювання, які за своїм правовим статусом не є фінансовими установами, але мають визначену законами та нормативно-правовими актами Держфінпослуг або Нацкомфінпослуг можливість надавати послуги з фінансового лізингу

Встановлено нові правила подання звітності для фінустанов

Новий порядок затверджений розпорядженням Нацкомфінпослуг від 26.09.2017 р. №3840 і набере чинності з 1 січня 2018 року.

Цей Порядок визначає правила складання та подання звітності фінансовими компаніями, фінансовими установами - юридичними особами публічного права, довірчими товариствами, інформація про які внесена до Державного реєстру фінансових установ, та юридичними особами - суб'єктами господарювання, які за своїм правовим статусом не є фінансовими установами, але мають визначену законами та нормативно-правовими актами Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України або Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, можливість надавати послуги з фінансового лізингу (далі - лізингодавці), до Нацкомфінпослуг, установлює загальні вимоги до заповнення форм звітних даних та строки їх подання.

Згідно з Порядком, фінансові компанії - управителі та фінансові компанії - адміністратори подають до Нацкомфінпослуг  місячну, квартальну та річну звітність. Фінансові компанії (крім вищезазначених), фінансові установи - юридичні особи публічного права та довірчі товариства - квартальну та річну звітність.

Звітність подається у такі терміни:

  • за місяць - до 25 числа включно місяця, наступного за звітним;

 

Лізингодавці подають до Нацкомфінпослуг квартальну звітність до 20 числа включно місяця, наступного за звітним кварталом.

Розпорядженням встановлено, що фінансові компанії, фінансові установи - юридичні особи публічного права, довірчі товариства, а також юридичні особи - суб'єкти господарювання, які за своїм правовим статусом не є фінансовими установами, але мають визначену законами та нормативно-правовими актами Держфінпослуг або Нацкомфінпослуг можливість надавати послуги з фінансового лізингу, надають звітність за грудень та IV квартал 2017 року, річну звітність за 2017 рік відповідно до вимог, які діяли на дату складання такої звітності.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»