• Посилання скопійовано

Звітність з податку на нерухомість помилково подано за попереднім основним місцем обліку: як бути?

Податківці роз'яснили, як уточнити звітність з податку на нерухомість, якщо її помилково подано за попереднім основним місцем обліку

Звітність з податку на нерухомість помилково подано за попереднім основним місцем обліку: як бути?

Товариство помилково подало декларації з податку на нерухоме майно за 2015 - 2016 роки не за основним місцем знаходження об'єктів оподаткування, а за основним на той час місцем реєстрації платника.  Товариство звернулося до податківців за роз'ясненням щодо алгоритму уточнення раніше поданої звітності.

У відповідь на звернення, податківці у своєму листі від 08.12.2017 р. № 2890/ІПК/20-40-12-03-21 зазначають, що у такій ситуації Товариству потрібно:

  • подати уточнюючі декларації до контролюючого органу за попереднім основним місцем обліку (але для цього Товариству слід  встати в такому органі на облік за неосновним місцем обліку (подати заяву за формою №17-ОПП));
  • подати звітні декларації за 2015–2016 рр. до контролюючих органів за місцезнаходженням об’єктів оподаткування.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»