• Посилання скопійовано

Граничний термін подання алкогольно-тютюнової звітності за лютий — 7 чи 12 березня?

Госпсуб'єкти, які отримали ліцензії на виробництво та/або оптову торгівлю алкогольними напоями або тютюновими виробами, подають звітність щомісяця до 10 числа. Цього місяця це число припадає на вихідний день. То ж коли буде граничний термін подання звітів — 7 чи 12 березня?

Граничний термін подання алкогольно-тютюнової звітності за лютий — 7 чи 12 березня?

Нагадуємо, що суб’єкти господарювання,  які отримали ліцензії на виробництво та/або оптову торгівлю спиртом, алкогольними напоями і тютюновими виробами та здійснюють таку діяльність та/або експорт, імпорт зазначеної продукції, подають до органу виконавчої влади, уповноваженого КМУ видавати такі ліцензії, щомісяця до 10 числа наступного місяця звіти про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Проте раніше податківці роз’яснювали (наприклад, у листі від 29.04.2016 р. №15535/7/99-99-12-01-01-17), що "...звіти складаються окремо за кожний місяць та подаються до 10 числа місяця, що настає за звітним, з перенесенням граничного строку на перший робочий день, якщо 10 число припадає на вихідний або святковий день."  Новина на тему>>

Виходячи з цього, граничним терміном подання алкогольно-тютюнової звітності за лютий  2018 року  мало би бути  12 березня, понеділок.

Ця дата зазначена, як граничний термін подання звітів, й у податковому календарі, опублікованому на порталі «Вісника».

Проте  Законом №481 не встановлено відповідних норм щодо перенесення строку подання звітів, якщо граничний термін їх подання приходиться на вихідний день. І  офіційного роз'яснення від ДФСУ щодо подання цих звітів у березні 2018 року немає. Тому радимо не затягувати та подати їх до 7 березня включно.

Звертаємо увагу, що відповідно до абзацу дев’ятнадцятого частини другої ст. 17 № 481, до у разі неподання чи несвоєчасного подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у розмірі 17 000 гривень («ЗІР», під категорія 115.06).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»