• Посилання скопійовано

Ніна Южаніна: «Нульова декларація» – не амністія

Капітали українців, які працюють зараз на інші країни, мають повернутися в Україну і працювати виключно на нашу країну. Таку заяву зробила голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, розповідаючи про суть «нульової» декларації

Ніна Южаніна: «Нульова декларація» – не амністія

«Нульова» декларація – в жодному разі не амністія, а точка відліку для того, щоб держава почала контролювати всі доходи, які отримує резидент України, у тому числі за кордоном», наголосила народний депутат Ніна Южаніна.

За її словами, сьогодні багато українців мають кошти на рахунках в іноземних банках за межами України, а також є власниками повністю або співвласниками (частково) підприємств за кордоном без відповідної ліцензії на те.

«Якщо, наприклад, кінцевим бенефіціаром коштів на Кіпрі є українець – давайте розвернемо ці гроші в Україну», – підкреслила Н.Южаніна.

Оскільки боротьба з розмиванням податкової бази нині ведеться в глобальному масштабі – поширюється обмін інформацією між державами, належні відомості надходитимуть і в Україну, «нульова декларація» – остання можливість для громадян України задекларувати свої активи, як на території України, так і за її межами.

«Нині в комітеті є готовий законопроект з тим баченням, що було в нас 1,5 року тому. Відпрацьовуються додаткові пропозиції, для цього при Національному банку України створено робочу групу. Днями спільно з експертами ми плануємо розглянути всі можливі моделі впровадження цієї системи», – підсумувала вона.

***

Читайте також:

"Нульове" декларування: кого милувати, кого – карати.

Податковий комітет уже напрацював законопроект про «нульове декларування».

Джерело: Сайт Ніни Южаніної

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»