• Посилання скопійовано

Помилки у поданій звітності та переплата в інтегрованій картці платника: як бути?

Платник податку виявив помилку при складанні податкової звітності. Для її виправлення складено три уточнюючі розрахунки, проте і в них допущено помилки. За результатами проведених коригувань у платника податку в інтегрованій картці виникла переплата. Як виправити помилки у звітності і зменшити переплату в інтегрованій картці платника?

Помилки у поданій звітності та переплата  в інтегрованій картці платника: як бути?

На це питання податківці намагалися відповісти в індивідуальній консультації від 12.03.2018 р. №978/6/99-99-12-02-01-15/ІПК.

Насамперед, вони зауважили, що в уточнюючому розрахунку потрібно відображати всі заповнені рядки декларації, що уточнюється. При цьому:

  • в графу 4 переносяться показники декларації, що уточнюється;
  • у графі 5 відображаються всі показники декларації з урахуванням виправлених помилок;
  • в графі 6 відображається абсолютне значення помилки за всіма заповненими в уточнюючому розрахунку рядками з відповідним знаком (+/-). Якщо абсолютне значення дорівнює нулю, то відповідний рядок не заповнюється.

Не заповнені рядки в декларації в уточнюючому розрахунку залишаються не заповненими.

Що стосується переплати з ПДВ в інтегрованій картки платника (далі - ІКП), податківці зазначили наступне. Відповідно до Порядку №422, з метою обліку нарахованих і сплачених сум податків, зборів, митних та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску органами ДФС відкриваються ІКП за кожним платником та кожним видом платежу, які повинні сплачуватися такими платниками. ІКП містить інформацію про облікові операції та облікові показники, які характеризують стан розрахунків платника податків з бюджетами та цільовими фондами за відповідним видом платежу. Інформаційна система органів ДФС після відображення облікової операції забезпечує автоматичне проведення в ІКП розрахункових операцій.

Отже, в ІКП відображаються результати поданої платниками податків податкової звітності.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»