• Посилання скопійовано

В Україні збільшується кількість мільйонерів! 1309 громадян задекларували доходи понад 1 млн грн

За статистичними даними, наведеними податківцями на їхньому офіційному сайті, доходи понад 1 млн грн задекларували 1309 громадян

В Україні збільшується кількість мільйонерів! 1309 громадян задекларували доходи понад 1 млн грн

За оперативними даними (станом на 11.04.2018 р.) громадянами подано понад 246 тис. податкових декларацій про майновий стан і доходи. Загальна сума задекларованого доходу становить 22,1 млрд грн, що на рівні аналогічного періоду минулого року, - йдеться у повідомленні ДФСУ.

За даними декларацій задекларовано до сплати 621,5 млн грн. Це на 81,0 млн грн, або на 15 % більше ніж у минулому році

Доходи в сумі понад 1 млн грн задекларували 1309 громадян. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість таких платників збільшилась на 43%, або на 393 особи.

Найбільша кількість громадян, які задекларували доходи у сумі понад 1 млн грн обліковується у м. Києві – 615 осіб (майже 47% від загальної кількості), Харківській області – 106 осіб, Дніпропетровській області – 82 особи та Київській області – 69 осіб.

Суму доходів, які отримали громадяни з доходами понад 1 млн грн, задекларовано  на рівні – 9,3 млрд грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року сума задекларованих доходів збільшилась на 3,3 млрд грн, або на 55%. 

Громадянами з доходами понад 1 млн грн задекларовано до сплати ПДФО – 222,4 млн грн, військового збору – 25,9 млн грн.

Найбільшу суму податкових зобов’язань, визначених за даними декларацій самостійно до сплати у сумі, що перевищує 10 млн грн, задекларовано мешканцем м. Києва.

Податкові зобов’язання в сумі понад 8 млн грн задекларовано двома мешканцями Харківської області.

Майже 54 тис. громадян станом на 11.04.2018 р. задекларували право на податкову знижку. Сума ПДФО, що підлягає поверненню, визначена платниками податків – 106,8 млн.

Нагадуємо, що з 1 січня 2018 року триває компанія декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році. Докладніше про це ми писали тут>>

Останній день подання  декларації цього року для громадян, які зобов’язані згідно з ПКУ подати податкову декларацію, і осіб, які проводять незалежну професійну діяльність,– 2 травня. А для громадян, які мають право на податкову знижку – 31 грудня.

Обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає при отриманні:

1) доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування майна не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, при нотаріальному оформленні спадщини за якими не було сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, тощо;

2) від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відноситься, зокрема, дохід у вигляді  основної суми боргу (кредиту) платника податку, прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов’язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності, у разі якщо його сума перевищує 25% однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на рік), встановленої на 1 січня звітного податкового року;

3) інвестиційного доходу;

4) іноземного доходу;

5) та в інших передбачених ПКУ випадках. 

***

Читайте також: 

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»