• Посилання скопійовано

Увага! Зміни у декларації з ПДВ – у новій редакції викладено додатки 1, 5 та 9

Мінфін вніс зміни до декларації з ПДВ та Порядку її заповнення і подання. Так, в новій редакції викладено додатки 1, 5 та 9 декларації. Наказ набере чинності з першого числа місяця, що настане за місяцем його офіційного опублікування (поки що не опублікований)

Увага! Зміни у декларації з ПДВ – у новій редакції викладено додатки 1, 5 та 9

Мінфін наказом від 23.03.2018  р. № 381 (зареєстрований в Мін'юсті 16.04.2018 р. за №451/31903):

 

1) Затвердив зміни до форми декларації з ПДВ. У новій редакції викладені:

  • Розрахунок коригування сум податку на додану вартість (додаток 1)
  • Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (додаток 5);
  • Розрахунок податкових зобов'язань за операціями, визначеними в статті 16-1 Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України", та питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів (додаток 9).

 

2) Вніс зміни до Порядку заповнення і подання податкової звітності з ПДВ.

Щодо додатка 1 уточнено, що у разі коригування ПЗ у зв’язку із збільшенням суми компенсації за звітний (податковий) період на підставі розрахунків коригування, складених у звітному (податковому) періоді та не зареєстрованих в ЄРПН на дату подання декларації, заповнюється таблиця 1.1 (Д1) (додаток 1).

Відомості про коригування ПЗ у разі збільшення суми компенсації за минулі звітні (податкові) періоди на підставі розрахунків коригування до податкових накладних, складених з 1 липня 2015 року та не зареєстрованих в ЄРПН, зазначаються у таблиці 1.2 (Д1) (додаток 1), крім розрахунків коригування, які складені у звітному (податковому) періоді, за який подається така декларація, та які не зареєстровані в ЄРПН, що зазначені у таблиці 1.1 (Д1) (додаток 1).

Усе про бланки і звітність
у вашій поштовій скриньці!

Нова тематична розсилка від редакції. Ви точно нічого не пропустите

Підписатись

Хочете подивитись,як це виглядає?

Щодо додатка 5 зазначено, що у разі формування суми податкових зобов’язань за звітний (податковий) період на підставі ПН, не зареєстрованих в ЄРПН на дату подання декларації, відомості про такі податкові накладні зазначаються у таблиці 1.1 (Д5) (додаток 5).

Відомості про ПДВ, вказані в податкових накладних, складених з 1 липня 2015 року та не зареєстрованих  в ЄРПН на дату подання декларації з ПДВ, включені до суми ПЗ за минулі звітні (податкові) періоди, зазначаються у таблиці 1.2 (Д5) (додаток 5). Це не стосується податкових накладних, які складені у звітному (податковому) періоді, за який подається така декларація, та які не зареєстровані в ЄРПН, що зазначені у таблиці 1.1 (Д5) (додаток 5).

Щодо додатка 9 уточнено, що у таблиці 1 (ДС9) (додаток 9) зазначається обсяг податкових зобов’язань з ПДВ з постачання товарів за результатами діяльності за операціями, визначеними пунктом 16-1.3 Закону „Про державну підтримку сільського господарства України”, розрахований за даними ПН за відповідний звітний (податковий) період, зареєстрованих у ЄРПН.

 

3) Встановив, що таблиця 1.2  Розрахунку коригування сум ПДВ (Д1) та таблиця 1.2  Розшифровки ПЗ та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5) заповнюються одноразово за звітний (податковий) період, за який вперше подається декларація з ПДВ, з урахуванням змін, внесених цим наказом.

 

Коли потрібно буде звітувати за оновленою декларацією з ПДВ?

Наказ №381 набере чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування. Станом на 26.04.2018 року не опублікований.

Якщо його опублікують ще у квітні, то за п. 46.6 ПКУ за оновленою формою декларації з ПДВ слід буде звітувати вже за червень. Якщо ж  у травні - то оновлену форму слід буде застосовувати вже при звітуванні за липень. Звісно, у податківців може бути інша думка. Але їх роз'яснень ще не має.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»