• Посилання скопійовано

ЕЦП-печатка не є обов’язковим реквізитом декларацій лише у разі її відсутності на підприємстві

Податківці надали відповідь щодо підпису податкової звітності без використання ЕЦП - печатки. За нею виходить, що якщо у суб'єкта господарювання немає печатки, то подавати податкову звітність без печатки цілком легально

ЕЦП-печатка не є обов’язковим реквізитом декларацій лише у разі її відсутності на підприємстві

За нормою п. 48.3 ПКУ одним із обов’язкових реквізитів податкової звітності є підписи платника податку - фізичної особи та/або посадових осіб платника податку, засвідчені печаткою платника податку (за наявності). 

А вже подання документів засобами електронного зв’язку в електронній формі здійснюється відповідно до норм Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами (далі - Порядок №557).

Створення електронного документа завершується накладанням на нього ЕЦП підписувача (підписувачів), електронної печатки (за наявності), як передбачено для аналогічного документа в паперовому вигляді (п. 3 розділу II Порядку №557). 

Цю норму зазначили й податківці у ІПК від 31.07.2018 р. № 3341/6/99-99-08-02-01-15/ІПК, але висновку вони не зробили. 

Але з огляду на норми п. 48.3 ПКУ та Порядку № 557 виходить, що платники податків можуть подавати податкову звітність в електронній формі без наявності електронної печатки за умови її відсутності.

Про можливість подання паперової звітності без наявності печатки ми писали тут>> 

Нагадаємо, що обов’язковість використання печаток скасовано ще минулого року. Про це ми писали тут>>

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»