• Посилання скопійовано

Про стягнення аліментів роботодавці будуть звітувати щомісячно

Мін'юст вніс зміни до Інструкції з організації примусового виконання рішень

Про стягнення аліментів роботодавці будуть звітувати щомісячно

Мін'юст наказом від 02.08.2018 р. №2522/5 вніс зміни до Інструкції з організації примусового виконання рішень

Змінеми, зокрема, уточнено, що за кожною постановою про стягнення підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами, фізичними особами - підприємцями, з якими боржник перебуває у трудових відносинах, щомісяця (раніше - щокварталу) та після закінчення строку відповідних виплат або у разі звільнення працівника подається окремий Звіт про здійснені відрахування та виплати.

Стягнення аліментів за виконавчими листами за минулий час буде проводитися в межах десятирічного строку (раніше- трирічного), що передував пред'явленню виконавчого листа до виконання.

Якщо за виконавчим документом, пред'явленим до виконання, утримання аліментів не проводилося у зв'язку з розшуком боржника, стягнення аліментів буде здійснюватись за весь період незалежно від установленого десятирічного строку та досягнення повноліття особою, на утримання якої присуджені аліменти.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування, але не раніше дня набрання чинності Законом від 03.07.2018 р. №2475-VIII (28 серпня 2018 року). Про це закон ми писали тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»