• Посилання скопійовано

Держсектор буде подавати звітність та інформацію по-новому. Проект від МЕРТ

Мінекономрозвитку розпочато впровадження єдиної бази фінансових звітів суб’єктів господарювання державного сектору економіки та автоматизації процесу збору, аналізу та зведення таких звітів в електронному вигляді

Держсектор буде подавати звітність та інформацію по-новому. Проект від МЕРТ

Метою цього є спрощення для органів управління процедури збору та аналізу звітності, що надходить від підпорядкованих їм суб’єктів господарювання, її узагальнення та подання до Мінекономрозвитку та Мінфіну. 

Очікується, що втілення цієї системи дасть можливість використання даних єдиної бази електронної звітності усіма заінтересованими органами. 

З огляду на це, розроблено та оприлюднено проект спільного наказу Мінекономрозвитку та Мінфіну “Про затвердження Порядку подання звітності та інформації про фіскальні ризики до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Міністерства фінансів України” (завантажити).

Наказ визначає:

  • алгоритм дій та послідовність подання звітів суб’єктами господарювання,
  • порядок опрацювання (збору, аналізу та зведення) таких звітів органами управління,
  • систему контролю за оформленням електронних звітів респондентами,
  • систему перевірки даних, що містяться в звітах,
  • та ряд інших технічних рішень, що забезпечують оптимізацію та уніфікацію прийняття звітів в електронному вигляді та передання їх до Мінекономрозвитку та Мінфіну.

Завантажии проект Порядку>>

Цей Порядок визначає послідовність подання звітів у системі електронної звітності та поширюється на уповноважені органи управління і суб’єкти господарювання, щодо яких ними виконуються функції з управління об’єктами державної власності, а також утворені такими суб’єктами господарювання підприємства, установи, організації та господарські товариства, у статутному капіталі яких їм належить 50% і більше акцій. 

У системі електронної звітності будуть можливі такі способи подання респондентом електронного звіту до адресата звітності:

  • за допомогою прикладного програмного забезпечення, призначеного для подання електронної звітності;
  • з використанням електронних носіїв інформації. 

До 1 січня 2019 року подання звітності та інформації про фіскальні ризики здійснюватиметься в електронному вигляді та на паперових носіях інформації.

 

 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»