• Посилання скопійовано

Голова ДРС за зменшення бюрократії у сфері працевлаштування

1 жовтня в Українському кризовому медіа-центрі в рамках International Bureaucracy Day в Україні відбулася презентація результатів «Bureaucracy Index 2018»

Голова ДРС за зменшення бюрократії у сфері працевлаштування

«Дослідження аналітичного центру «EasyBusiness» показало, що кількість регуляцій, які виконує український бізнес, тотожна кількості регуляцій, які виконує європейський бізнес у тих країнах, про які йдеться у дослідженні. Але щодо часу, то український бізнес витрачає його у два рази більше. Хочу підкреслити, що одна зі сфер, яку окремо досліджували – це сфера працевлаштування і всієї бюрократії, яка з цим пов’язана. І тут ми бачимо, що український бізнес виконує на 30% більше регуляцій ніж європейський. Тобто у інших сферах у нас навіть менше регуляцій, а от у сфері працевлаштування на 30% більше і часу вдвічі більше. Це якраз фокусує нашу увагу на дерегуляції та вказує на те, що серед наших пріоритетів повинно бути зменшення бюрократії у сфері працевлаштування», – прокоментувала практичні аспекти Індексу Бюрократії Голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна.

Презентація цього дослідження відбулася 1 жовтня в Українському кризовому медіа-центрі в рамках International Bureaucracy Day в Україні. Переглянути фотоальбом

Також у рамках презентації результатів «Bureaucracy Index 2018» відбулась панельна дискусія на тему «Шляхи зменшення бюрократичного тягаря для малого бізнесу». Учасники обговорювали сучасне становище бюрократії та її вплив на малий та середній бізнес в Україні.

Серед учасників:

  • Голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна;
  • Голова правління та Виконавчий директор EasyBusiness Андрій Шпаков;
  • економічний аналітик EasyBusiness Катерина Шаповаленко;
  • Генеральний директор Спілки малих підприємств України В’ячеслав Биковець;
  • сертифікований фінансовий аналітик, член Асоціації «Професійний Уряд» Валентин Хохлов;
  • Голова правління Асоціації «Професійний Уряд» Артем Шаіпов;
  • експерт з дерегуляції та покращення бізнес-клімату Дмитро Романович;
  • науковці;
  • ЗМІ.

Для комунікації результатів проекту створено веб-сайт: http://bureaucracyindex.in.ua

 Нагадаємо, захід організовано аналітичним центром EasyBusiness при підтримці Atlas Network та фонду Фрідріха Науманна в партнерстві з Американською торговою палатою в Україні, Асоціацією професійного уряду, Словацьким аналітичним центром INESS та Спілкою підприємців малих середніх і приватизованих підприємств України.

Завантажити (PDF, 2.42MB)

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»