• Посилання скопійовано

Маєте майно за межами України – не забувайте звітувати за нього

Податківці розповіли, чи подавати декларацію про валютні цінності у разі наявності майна за межами України

Маєте майно за межами України – не забувайте звітувати за нього

ДФС у Запорізькій області розповідає, що суб’єкти підприємницької діяльності України, незалежно від форм власності, щоквартально здійснюють декларування наявності належних їм валютних цінностей, які знаходяться за межами України.

Декларування валютних цінностей, доходів та майна здійснюється суб’єктами підприємницької діяльності за формою декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами, затвердженої наказом МФУ від 25.12.1995 р. №207.

Декларування валютних цінностей, доходів та майна здійснюється за наведеною формою щоквартально в терміни, встановлені для подання квартальної та річної бухгалтерської звітності, а спільними підприємствами з іноземними інвестиціями – щоквартально до 20 числа наступного місяця за звітним кварталом і у терміни, встановлені для подання річної звітності (п. 3 Наказу №207).

Податкові декларації подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює, зокрема, календарному кварталу протягом 40 к. д., що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя) (пп. 49.18.2 ПКУ).

Отже, суб’єкти підприємницької діяльності України, незалежно від форм власності та обраної системи оподаткування, щоквартально здійснюють декларування наявності належних їм валютних цінностей, які знаходяться за межами України та подають контролюючому органу Декларацію протягом 40 к. д., що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (року).

Спільні підприємства з іноземними інвестиціями здійснюють декларування щоквартально до 20 числа наступного місяця за звітним кварталом і протягом 40 к. д., що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

Останній день подання декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами, за III квартал 2018 року – 09 листопада 2018 року.

Разом з тим, Законом №2473 декларування валютних цінностей та іншого майна, що належить резидентам України і знаходиться за межами України, не передбачено.

Зазначений Закон №2473 набув чинності з дня, наступного за днем його опублікування (опубліковано в газеті «Голос України» №121 від 06.07.2018 р.) та вводиться в дію через сім місяців з дня набрання ним чинності.

Зазначена норма передбачена п. 1 ст. 9 Декрету КМУ від 19.02.1993 р. №15-93, ст. 1 Указу Президента України від 18.06.1994 р. №319/94.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»