• Посилання скопійовано

Заяву-розрахунок до ФСС подано до 01.10.2018 р., а допомогу виплачено після: що з повідомленням про виплату коштів?

Чи треба подавати повідомлення про виплату коштів застрахованим особам, якщо виплата допомоги відбулася після 01.10.2018 р., але заява-розрахунок за старою формою була подана до 01.10.2018 р.? Консультує ФСС

Заяву-розрахунок до ФСС подано до 01.10.2018 р., а допомогу виплачено після: що з повідомленням про виплату коштів?

Фонд соцстраху нагадує, що відповідно до ч. 1 ст. 34 Закону №1105 фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам здійснюється робочими органами виконавчої дирекції Фонду в порядку, встановленому правлінням Фонду.

У період до 30 вересня 2018 року фінансування страхувальників здійснювалось відповідно до Порядку №26.

Нормами зазначеного Порядку не передбачалось надання страхувальниками повідомлення про проведення виплат матеріального забезпечення застрахованим особам, а отже, якщо заява-розрахунок була надана до робочого органу виконавчої дирекції Фонду в період по 30 вересня 2018 року, таке повідомлення до робочого органу не надається.

З 1 жовтня 2018 року набув чинності Порядок №12.

Відповідно до п. 10 Порядку № 12 після проведення виплат за рахунок коштів Фонду страхувальник надає повідомлення про проведення виплат за формою, наведеною у додатку 2 до цього Порядку.

Отже, повідомлення про проведення виплат матеріального забезпечення застрахованим особам слід надавати до робочого органу виконавчої дирекції Фонду у разі, якщо заява-розрахунок надавалась у період з 1 жовтня 2018 року, згідно з Порядком №12.

***

Читайте також:

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»