• Посилання скопійовано

Як нерезиденту заповнювати звіт про податкові пільги?

Податківці зупинилися на особливостях заповнення нерезидентом звіту про податкові пільги

Як нерезиденту заповнювати звіт про податкові пільги?

ДФС у Тернопільській області нагадує, що відповідно до п. 30.6  ПКУ суми податку та збору, не сплачені суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, обліковуються таким суб’єктом - платником податків.

Пунктом 4 постанови КМУ №1233 визначено, що у Звіті про суми податкових пільг зазначається, зокрема:

  • у графах Звіту «Код податку, збору» та «Найменування податку, збору» – код та найменування податку чи збору відповідно до бюджетної класифікації;
  • у підграфі «в тому числі з державного бюджету» графи «Сума податкових пільг» – обсяг пільг за платежами, що здійснені до державного бюджету.

Наказом Мінфіну №11 визначено класифікацію доходів бюджету, згідно з якою встановлено коди та найменування податків та зборів.

Зокрема, для сплати податку на прибуток при оподаткуванні доходів нерезидентів (у т. ч. згідно з правилами міжнародних договорів України) визначено код 11020500 – податок на прибуток іноземних юридичних осіб.

Отже, при звільненні (зменшенні) від оподаткування доходів нерезидентів (у т. ч. згідно з правилами міжнародних договорів України) у графах «Код податку, збору» та «Найменування податку, збору» Звіту зазначається код 11020500 та найменування податку – податок на прибуток іноземних юридичних осіб.

При цьому, з урахуванням п. 2 ст. 29 БКУ, у підграфі «в тому числі з державного бюджету» графи «Сума податкових пільг» Звіту зазначається сума у розмірі 90 відсотків не сплаченої до загального фонду Державного бюджету України суми податку на прибуток іноземних юридичних осіб.

***

Читайте також: З 2020 року звіт про податкові пільги вже не подаватимемо!

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»