• Посилання скопійовано

Мінфін затвердив переклад Таксономії фінансової звітності за МСФЗ

Наказ Мінфіну, яким затверджено переклад Таксономії фінансової звітності за МСФЗ, набрав чинності з 1 січня 2019 року

Мінфін затвердив переклад Таксономії фінансової звітності за МСФЗ

Нагадаємо, що з 01.01.2018 р. набрали чинності зміни до Закону про бухоблік, внесені Законом №2164. Оновленою статтею 1 Закону про бухоблік передбачено затвердження органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері бухобліку, таксономії фінансової звітності. Це склад статей і показників фінансової звітності та її елементів, які підлягають розкриттю. Про це ми розповідали, наприклад, тут та тут.

З метою реалізації цих норм Міністерство фінансів наказом від 07.12.2018 р. №983 затвердило переклад Таксономії фінансової звітності за міжнародними стандартами фінансової звітності, випущеної Фондом міжнародних стандартів фінансової звітності (м. Лондон, Велика Британія). Наказ набрав чинності з 1 січня 2019 року.

Нагадаємо, що згідно з  ч. 1 ст. 12-1 Закону про бухоблік фінзвітність та консолідовану фінансову звітність за МСФЗ мають складати: 

  • підприємства, що становлять суспільний інтерес,
  • публічні акціонерні товариства,
  • суб'єкти господарювання, які здійснюють діяльність у видобувних галузях,
  • підприємства, які провадять господарську діяльність за видами, перелік яких визначається КМУ.

Першим звітним періодом, за який підприємства, що зобов’язані застосовувати міжнародні стандарти, мають подати фінансову звітність на підставі таксономії за міжнародними стандартами в електронній формі, буде 2019 рік.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»