• Посилання скопійовано

Маєте іноземний дохід? Не забудьте включити його до декларації про доходи

Податківці наголосили, що іноземний дохід обов’язково відображається у декларації про майновий стан і доходи

Маєте іноземний дохід? Не забудьте  включити його до декларації про доходи

В Україні триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2018 році. ДФС у Вінницькій області нагадують, що серед тих, кого у фіскальній службі чекають насамперед – громадяни, котрі отримували будь-які доходи за кордоном. Такі іноземні доходи є об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) за ставкою 18% та  військовим збором за ставкою 1,5%.

Відтак, платник податку, що отримує іноземні доходи, зобов'язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити нараховані ПДФО та військовий збір з таких доходів.

Разом із тим, якщо між Україною та країною, в якій знаходилось джерело виплати, існує міжнародний договір, згода на обов’язковість дотримання якого надана ВРУ, платник податку може зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном. Для цього платник зобов'язаний отримати від державного органу країни, де отримується такий дохід (прибуток), уповноваженого справляти такий податок, підтверджуючі документи (довідку) про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об'єкт оподаткування. Вимоги щодо оформлення такого документу визначено ст. 13 ПКУ.

Додамо, що у випадку відсутності у платника податку підтверджуючих документів, сума податку обраховується із загальної суми отриманих доходів.

Джерело: ДФС у Вінницькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»