• Посилання скопійовано

Податківці наклали штраф за неподання звіту про пільги: куди його сплачувати?

ДФС розповіла, за яким кодом класифікації слід сплатити штраф за неподання звіту про пільги

Податківці наклали штраф за неподання звіту про пільги: куди його сплачувати?

Податківці у роз'ясненні з категорії 135.04 «ЗІР» вказали, що суми штрафів зараховуються до бюджетів, до яких згідно із законом зараховуються відповідні податки та збори.

При цьому вони зупинилися на правилах надсилання ППР щодо накладення штрафу. Згідно з Порядком №1204, контролюючий орган за несвоєчасне подання (неподання) Звіту про суми податкових пільг складає та направляє платнику податків податкове повідомлення-рішення за формою «ПС» (додаток 11 до Порядку №1204), яка містить інформацію щодо реквізитів бюджетних рахунків, на які платник податків здійснює сплату сум штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) за порушення податкового законодавства. Тобто платнику не потрібно самостійно обирати код класифікації доходів бюджету.

Але у роз'ясненні податківці все ж таки навели відповідний код. Зокрема, штраф за неподання або несвоєчасне подання Звіту про суми податкових пільг сплачуються за кодом бюджетної класифікації 21081100 «Адміністративні штрафи та інші санкції».

***

Читайте також:

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»