• Посилання скопійовано

Підприємець-«загальник» донарахував ЄСВ при звітуванні за 2018 рік: яким є строк сплати?

За підсумками звітування з ЄСВ за 2018 рік фізособи-«загальники» мають провести остаточний розрахунок з ЄСВ з урахуванням вже сплачених сум протягом року

Підприємець-«загальник» донарахував ЄСВ при звітуванні за 2018 рік: яким є строк сплати?

ДФС у м. Києві нагадує, що 11 лютого 2019 року останній день сплати єдиного внеску, донарахованого за попередній календарний рік фізичними особами – підприємцями, у тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування.

 

Від редакції

Київські податківці грунтувалися на змісті листа ДФС від 24.01.2019 р. №2265/7/99-99-13-02-01-1. Про нього ми писали тут.

Нагадуємо! У цьому листі податківці вказували, що фізособи-«загальники» за підсумками звітування з ЄСВ за 2018 рік мають провести остаточний розрахунок з ЄСВ з урахуванням вже сплачених сум протягом року.

Тобто виходить, що жодних штрафів не буде, якщо сплатити різницю між авансовими платежами та сумою ЄСВ, визначеною у Звіті до 11 лютого. Хоча норми про такий остаточний розрахунок у Законі про ЄСВ вже немає. Таким чином, податківці у своєму листі, як й Київські податківці, висновок зробили без посилання на нормативну базу. 

А от що буде за несвоєчасну сплату донарахованого ЄСВ – питання відкрите. Адже граничних строків для його сплати не встановлено.

***

Читайте також: З'яилися приклади заповнення звіту з ЄСВ для ФОП: свіжий лист ДФСУ

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»