• Посилання скопійовано

Звіт про управління разом з декларацією з прибутку подавати не потрібно

Звіт про управління не є складовою фінансової звітності. Тому подавати цей звіт до ДФС разом з декларацією з податку на прибуток не потрібно

Звіт про управління разом з декларацією з прибутку подавати не потрібно

Податківці у підкатегорії 102.23.02 «ЗІР» зауважили, що п. 1 розд. ІІ Н П(С)БО 1 встановлено, що фінансова звітність складається з: балансу (звіту про фінансовий стан), звіту про фінансові результати (звіту про сукупний дохід), звіту про рух грошових коштів, звіту про власний капітал і приміток до фінансової звітності.

До того ж форма декларації з податку на прибуток передбачає подання у якості додатка «ФЗ» до декларації таких звітів:

Тож звіт про управління не є складовою фінансової звітності. Тому обов'язку його подання разом з декларацією з податку на прибуток до ДФС не передбачено.

Від себе додамо, що  за ч. 7 ст. 11 Закону про бухоблік Звіт про управління має подаватися разом з фінансовою звітністю та консолідованою фінансовою звітністю в порядку та строки, встановлені законом. У разі подання підприємством консолідованої фінансової звітності подається консолідований звіт про управління.

Від подання Звіту про управління звільняються мікропідприємства та малі підприємства. Середні підприємства мають право не відображати у Звіті про управління нефінансову інформацію.

Ось із цієї норми випливає, що обов'язок подати Звіт про управління разом з фінзвітністю й декларацією може виникнути. Але за роз'ясненням «ЗІР» його не слід подавати з декларацією. До того ж його не включено у новий формат декларації з податку на прибуток. Про нього ми писали тут та тут.

***

Читайте також:

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»