• Посилання скопійовано

Яку звітність має подавати представництво нерезидента?

Якщо представництво не здійснює діяльності в Україні, то ніяких звітів воно не подає. А ось у протилежному випадку слід подавати декларацію з прибутку або розрахунок з фінзвітністю

Яку звітність має подавати представництво нерезидента?

«Вісник. Офіційно про податки»

Податківці в ІПК від 26.02.2019 р. №753/6/99-99-15-02-01-15/ІПК зазначають, що якщо представництво нерезидента не здійснює господарську діяльність в Україні і не підпадає під визначення «постійне представництво», наведене у пп. 14.1.193 ПКУ, таке представництво не зобов’язане реєструватися платником податку на прибуток, подавати податкову декларацію (розрахунок) з податку на прибуток та сплачувати податок на прибуток.

Представництво, що подає Розрахунок оподаткованого прибутку та податку на прибуток нерезидента, який провадить діяльність на території України через постійне представництво (податкову декларацію) та декларує доходи, зобов’язане подавати до контролюючого органу, в якому таке представництво перебуває на обліку, відповідну фінансову звітність, передбачену п. 46.2 ПКУ.

Крім того, постійне представництво — як платник податку на прибуток — має можливість подавати до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку, Податкову декларацію з податку на прибуток підприємств. При цьому таке постійне представництво прирівнюється з метою оподаткування до платника податку, який провадить свою діяльність незалежно від такого нерезидента.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»