• Посилання скопійовано

Зробили помилку в декларації з екоподатку за ІV квартал 2018 року: як її виправити?

Для виправлення помилок за IV квартал 2018 року подається уточнююча декларація з окремо виділеним в Додатку 1 екоподатком за викиди двоокису вуглецю

Зробили помилку в декларації з екоподатку за ІV квартал 2018 року: як її виправити?

За підсумками поданої звітності по екологічному податку за IV квартал 2018 року ГУ ДФС у м. Києві звертає увагу, що в разі потреби подання уточненої декларації за IV квартал 2018 року, платники податку можуть скористатись наступною інформацією.

При виправленні помилок, допущених в податковій декларації екологічного податку за IV квартал 2018 року необхідно зазначити правильні показники з урахуванням уточнень за Викиди двоокису вуглецю.

За IV квартал 2018 року, в якому виявлені помилки, подається уточнююча декларація з окремо виділеним в Додатку 1 за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення (двоокису вуглецю).

В додатку 1 за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення (розрахунок №1) до декларації екологічного податку за IV квартал 2018 року при відображенні забруднюючої речовини (двоокису вуглецю) необхідно залишити в рядку 4; 4.1 податкове зобов’язання по коду забруднюючої речовини (двоокису вуглецю) 243.4.1 зі ставкою 0,41 грн за тонну.

Зазначити показники рядка 5 податкове зобов’язання, що уточнюється – податкове зобов’язання по поданій звітній декларації в додатку 1 (рядок 4).

Показники рядків 5.2 зобов’язання, що зменшується – сума різниці між цими рядками 5 та 4. 

В додатку 1 за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення (розрахунок №2) до декларації екологічного податку за IV квартал 2018 року при відображенні інших стаціонарних джерел забруднення (без двоокису вуглецю) необхідно залишити в рядку 4; 4.1 податкове зобов’язання забруднюючої речовини (без двоокису вуглецю).

Зазначити показники рядка 5 податкове зобов’язання, що уточнюється – «0».

Показники рядків 5.1 зобов’язання, що збільшується – сума різниці між цими рядками 5 та 4.

Також відобразити рядок 6 розмір штрафу та рядок 7 суму штрафу (р.5.1 * р.6).

За відсутності помилок в інших додатках (за іншими видами об’єктів оподаткування), що подавалися разом із декларацією, яка уточнюється, такі типи додатків до уточнюючої декларації не додаються.

Довідково: зміни до податкового законодавства в частині викидів двоокису вуглецю в атмосферне повітря внесенні Законом України від 23.11.2018 р. №2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» до Розділу VIII «Екологічний податок» ПКУ, як в частині визначення платників, які справляють екологічний податок за викиди двоокису вуглецю в атмосферне повітря, так і щодо ставок екологічного податку.

Лист роз’яснення ДФС України від 16.01.2019 р. №1422/7/99-99-12-03-04-17.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»