• Посилання скопійовано

Змінили або розірвали форвардний контракт: що з повідомленням у ДФС?

Зміни у форвардному договорі суттєво впливають на процедуру встановлення принципу «витягнутої руки». Тому про це слід повідомити ДФС

Змінили або розірвали форвардний контракт: що з повідомленням у ДФС?

ДФС у Тернопільській області розповідає, що відповідно до пп. 39.2.1.3 та пп. 39.3.3.3 розділу І ПКУ діапазон цін розраховується на підставі біржових котирувань відповідного товару за декаду, що передує проведенню контрольованої операції, а у разі контрольованої операції, яка здійснюється на підставі форвардного або ф’ючерсного контракту, – на підставі форвардних або ф’ючерсних біржових котирувань відповідного товару за декаду, що передує даті укладення відповідного форвардного або ф’ючерсного контракту, за умови, що платник податків повідомить центральний орган виконавчої влади, що реалізує податкову та митну політику, про укладення такого контракту з використанням засобів електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог закону щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису протягом 10 робочих днів з дня укладення відповідного форвардного або ф’ючерсного контракту.

Форма Повідомлення про укладання форвардного або ф’ючерсного контракту (далі – Повідомлення) та Порядок подання Повідомлення (далі – Порядок) затверджені наказом Мінфіну від 04.04.2018 р. №405 «Про затвердження форми та Порядку подання Повідомлення про укладання форвардного або ф’ючерсного контракту».

У Повідомленні відображається зобов’язання платника податку у майбутньому придбати (продати) базовий актив у визначений час та на визначених умовах щодо якого укладено контракт. Повідомлення складається окремо за кожним форвардним або ф’ючерсним контрактом.

Порядок не передбачає виправлення помилок, виявлених платником податку у раніше поданому Повідомленні, а також не обмежує такого платника у поданні Повідомлення повторно протягом 10 робочих днів з дня укладення форвардного або ф’ючерсного контракту.

Таким чином, виходячи із сутності угод, якими є форвардні та ф’ючерсні контракти, та враховуючи, що такі зміни суттєво впливають на процедуру встановлення відповідності умов контрольованих операцій принципу «витягнутої руки» згідно з вимогами ст. 39 ПКУ, при внесенні змін до зазначених контрактів, які стосуються та змінюють основні складові угоди (кількість базового активу, вартісні критерії, термін виконання), необхідним є подання Повідомлення.

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»