• Посилання скопійовано

Від'ємний результат за цінними паперами за минулі періоди: як зазначити у декларації?

Як у декларації з прибутку відображається від’ємний загальний результат переоцінки цінних паперів, не врахований у попередніх податкових періодах? Розповіли податківці

Від'ємний результат за цінними паперами за минулі періоди: як зазначити у декларації?

Податківці у підкатегорії 102.23.02 «ЗІР» зазначають, що враховуючи положення абз. 2 пп. 141.2.1 ПКУ, якщо загальна сума уцінок цінних паперів, відображена у складі фінансового результату до оподаткування у рядку 4.1.3.2 Додатка ЦП до рядків 4.1.3 ЦП, 4.1.4 ЦП додатка РІ до рядка 03 РІ Податкової декларації з податку на прибуток підприємств (далі – Додаток ЦП), перевищує загальну суму їх дооцінок у рядку 4.1.3.1 Додатка ЦП за відповідний податковий (звітний) період, то розрахований від’ємний загальний результат переоцінки цінних паперів у рядку 4.1.3 РІ Додатка ЦП збільшує фінансовий результат до оподаткування такого самого податкового (звітного) періоду та, відповідно, відображається у рядку 4.1.3 ЦП Додатка РІ до рядка 03 РІ Податкової декларації з податку на прибуток підприємств (далі – Додаток РІ).

Така сума від’ємного значення загального результату переоцінки цінних паперів, яка збільшила фінансовий результат до оподаткування (рядок 4.1.3 РІ Додатка РІ), відображається у наступному податковому (звітному) періоді у рядку 04 «Від’ємний загальний результат переоцінки цінних паперів, не врахований у попередніх податкових періодах» Додатка ЦП.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»