• Посилання скопійовано

Розміщуєте кошти на депозитних рахунках: чи звітувати?

Декларацію про доходи у зв'язку з розміщенням депозиту фізособи не подають

Розміщуєте кошти на депозитних рахунках: чи звітувати?

ДФС у Луганській області звернули увагу. Громадяни, які розміщують кошти на депозитних рахунках не зобов’язані подавати декларацію про майновий стан і доходи.

Нагадаємо: відповідно до пп. 170.4.1 ПКУ податковим агентом платника податку під час нарахування на його користь доходів у вигляді процентів є особа, яка здійснює таке нарахування.

Податковим агентом у строки, визначені ПКУ для місячного податкового періоду, до бюджету сплачується (перераховується) загальна сума податку, нарахованого за ставкою, визначеною п. 167.1 ПКУ (18%), із загальної суми процентів, нарахованих за податковий (звітний) місяць на суми банківських вкладних (депозитних) або поточних рахунків.

Доходи, зазначені у пп. 170.4.1 ПКУ, остаточно оподатковуються податковим агентом під час їх нарахування.

Джерело: ДФС у Луганській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»