• Посилання скопійовано

Виїжджаєте на постійне місце проживання за кордон: як отримати довідку у ДФС?

Довідка видається безоплатно на підставі заяви платника податків про видачу та поданої декларації

Виїжджаєте на постійне місце проживання за кордон: як отримати довідку у ДФС?

ДФС у Полтавській області розповідає, що відповідно до п. 179.1 ПКУ платник податку зобов’язаний подавати річну декларацію про майновий стан і доходи (далі – Декларація) відповідно до ПКУ.

Згідно з абз. 1, 2 п. 179.3 ПКУ платники податку – резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані подати до контролюючого органу Декларацію не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.

За зверненням платника податку контролюючий орган, до якого було подано Декларацію, видає Довідку про подану декларацію про майновий стан і доходи (про сплату або про відсутність податкових зобов’язань) (далі – Довідка) за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 13.06.2017 р. №568 (далі – Порядок №568).

Довідка видається безоплатно на підставі: заяви платника податків про видачу Довідки за формою, наведеною у додатку до Порядку №568, та поданої Декларації.

Довідка видається контролюючим органом за місцем податкового обліку:

платникам податків, які звернулися відповідно до п. 179.12 ПКУ, – протягом 10 календарних днів з дати отримання заяви;

платникам податку – резидентам, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання та які звернулися відповідно до п. 179.3 ПКУ, – протягом 30 календарних днів після надходження податкової декларації та сплати належної суми податку.

Джерело: ДФС у Полтавській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»