• Посилання скопійовано

Відділення пошти відправило до ДФС декларацію зі запізненням: які наслідки?

Декларацію на адресу ДФС має бути надіслано не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку. У разі недотримання цього строку вважається, що декларація подана зі запізненням

Відділення пошти відправило до ДФС декларацію зі запізненням: які наслідки?

ДФС у Чернівецькій області нагадує, що подання податкової декларації до конт­ролюючих органів визначено ст. 49 ПКУ.

У п. 49.6 ПКУ зазначено, що у разі втрати або зіпсуття поштового відправлення чи затримки його вручення контролюючому органу з вини оператора поштового зв’язку такий оператор несе відповідальність згідно із законом. У такому випадку платник податків звільняється від будь-якої відповідальності за неподання або несвоєчасне подання податкової декларації.

При цьому платник податків протягом п’яти робочих днів із дня отримання повідомлення про втрату або зіпсуття поштового відправлення зобов’язаний надіслати поштою або надати особисто (за його вибором) контролюючому органу другий примірник податкової декларації разом з копією повідомлення про втрату або зіпсуття поштового відправлення.

Проте потрібно пам’ятати, що податкову декларацію на адресу відповідного контролюючого органу має бути надіслано не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації (п. 49.5 ПКУ), інакше підприємець несе відповідальність за несвоєчасне подання звітності. Нагадаємо, що за несвоєчасно подану звітність передбачено накладання штрафу у розмірі 170 грн. Якщо аналогічне порушення станеться протягом року вдруге, розмір штрафу становитиме 1020 грн.

Зазначимо, що незалежно від факту втрати або зіпсуття такого поштового відправлення чи затримки його вручення платник податків зобов’язаний сплатити суму податкового зобов’язання, самостійно визначену ним у такій податковій декларації, протягом строків, установлених вищезазначеним Кодексом.

 

Від редакції: З 28 травня 2019 року відправлення декларації поштою проводяться на підставі загальних Правил надання поштового зв'язку. Але за п. 18 Загальних правил надання послуг поштового зв'язку, затверджених від постановою від 05.03.2009 р. №270, матеріали звітності, документи і декларації платників податків пересилаються в межах України в листах, бандеролях, посилках з оголошеною цінністю. Про це ми писали тут.

Джерело: ДФС у Чернівецькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»