• Посилання скопійовано

Як правильно відобразити в декларації з ПДВ бюджетне відшкодування?

Податківці зупинилися на особливостях відображення у декларації з ПДВ бюджетного відшкодування

Як правильно відобразити в декларації з ПДВ бюджетне відшкодування?

ДПС у м. Києві звертає увагу платників, якими прийнято рішення про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість, на недопущення помилок під час заповнення додатку 4 (Д4) до декларації з податку на додану вартість та уточнюючого розрахунку з метою коректного відображення інформації в Реєстрі заяв про повернення суми бюджетного відшкодування, який щоденно формується та оприлюднюється на ня офіційному вебпорталі Міністерства фінансів України.

Під час заповнення рядків податкової декларації та додатку Д4 до неї, форми та порядок заповнення яких затверджені наказом Мінфіну від 28.01.2016 р. №21 слід перевірити відповідність даних зазначених в рядках 20.2.1 та 20.2.2 декларації та даних додатку Д4 в частині відповідності задекларованих сум бюджетного відшкодування ПДВ.

Крім того, у випадку виправлення платником податку помилок у рядках поданої раніше декларації, в результаті чого збільшується раніше задекларована сума бюджетного відшкодування (рядки 20.2.1 або 20.2.2), у додатку Д4 до декларації, який подається у складі уточнюючого розрахунку, відображаються вартісні показники (сума збільшення), які відповідають даним з колонки 6 рядків 20.2.1 та 20.2.2 уточнюючого розрахунку.

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»