• Посилання скопійовано

Увага! Набрала чинності оновлена декларація з податку на прибуток

Наказ Мінфіну №481 було опубліковано 20 грудня в «Офіційному віснику України» №98/2019

Увага! Набрала чинності оновлена декларація з податку на прибуток

Нагадаємо, що Мінфін  наказом від 14.11.2019 р. №481 затвердив зміни до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств. Її приводять у відповідність до чинних норм ПКУ. Зокрема, внесено зміни до додатку РІ, ПН, ВП та впроваджено новий додаток – ПП (щодо податкових пільг). Про це ми писали тут.

Згідно з текстом наказу,він набирає чинності з дня його офіційного опублікування (крім підпункту 3 пункту 1 та пункту 3 Змін до форми декларації (щодо нового додатку ПП), які наберуть чинності з 1 січня 2020 року). І ось сьогодні, 20 грудня, цей наказ було опубліковано в «Офіційному віснику України» №98/2019.

 

Коли вперше звітувати за новою формою?

Оскільки Наказ №481 опубліковано в грудні 2019 року, то відповідно до п. 46.6 ПКУ оновлені форми податкової звітності повинні застосовуватися для звітування за період, наступний за періодом їхнього офіційного опублікування.

Тому за правилами ПКУ вперше за оновленою формою декларації з податку на прибуток слід буде звітувати:

  • платникам з квартальним звітним періодом – за І квартал 2020 року;
  • платникам з річним звітним періодом – за 2020 рік.

24 грудня від податківців з'явилася інформація, в якій вони рекомендують звітувати за новою формою вже за 2019 рік.  Про це ми писали тут.

Нагадуємо, що за підсумками 2019 року звіт про податкові пільги подається востаннє. З 2020 року він скасовується, а всі дані щодо пільг будуть включатися до відповідної декларації. Про це ми писали тут

А отже, вже час ознайомитись з оновленою формою декларації та проаналізувати правила її складання, що ми й зробимо найближчим часом в нашій статті. Стежте за нашими новинами! 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»