• Посилання скопійовано

Як «єдиннику» обрати квартальний звітний період?

При поданні декларації з ПДВ за грудень 2019 року «єдинникам» можна обрати квартальний варіант подання декларації у 2020 році

Як «єдиннику» обрати квартальний звітний період?

ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що платники податку на додану вартість, які сплачують єдиний податок, можуть обрати квартальний податковий період подання декларації з ПДВ у 2020 році.

Для цього необхідно подати заяву про вибір квартального податкового періоду контролюючому органу разом з декларацією з ПДВ за наслідками останнього податкового періоду календарного року. Для платників, які звітують помісячно, граничний термін подання такої заяви – 20 січня 2020 року, а для платників квартальної форми звітності – 9 лютого 2020 року.

Зауважимо, що відповідно до норм Податкового кодексу України, якщо платник податку, який застосовував спрощену систему оподаткування, переходить на сплату інших податків і зборів, встановлених Податковим кодексом, такий платник податку зобов'язаний самостійно перейти на місячний податковий період, починаючи з першого місяця переходу на сплату інших податків і зборів, що зазначається у відповідній податковій декларації за наслідками місяця.

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»