• Посилання скопійовано

Увага! До 28 лютого включно слід подати звіт за ф. №10-ПІ за 2019 рік

До 28 лютого 2020 року потрібно скласти та подати звіт за формою №10-ПІ (річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів»

Увага! До 28 лютого включно слід подати звіт за ф. №10-ПІ за 2019 рік
Нагадаємо, що роботодавці, які мають 8 та більше найманих працівників відповідно до ст. 17, 18 Закону №875, зокрема, зобов’язані звітувати Фонду соцзахисту інвалідів про зайнятість та працевлаштування інвалідів у встановленому порядку. Це стосується всіх роботодавців, в т.ч. фізосіб-підприємців.Звіт за формою №10-ПІ подається щороку до 1 березня, наступного після звітного періоду, у відділення Фонду за місцем реєстрації. Про це ми писали тут. У самій формі звіту зазначено -  «не пізніше 1 березня». Оскільки нового роз'яснення від Фонду соцзахисту інвалідів не має, то краще за все подати звіт до 28 лютого включно.
Зауважимо, що нової форми звіту 10-ПІ ще не затверджено. За 2019 рік ще звітуємо за старою формою. 

Датою надходження звіту вважають:
  • дату подання його роботодавцем до відділення Фонду;
  • у разі надсилання поштою – дату на поштовому штемпелі.

В електронному вигляді звіт не подають.

Порядок заповнення цього звіту зазначено в Інструкції щодо заповнення форми № 10-ПІ (річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів», затвердженій Наказом № 42

Про те, як його заповнювати, як нараховувати та сплачувати штрафи за невиконання нормативу, дивіться у нашій аналітиці

 

Відповідальність

За несвоєчасну реєстрацію у Фонді інвалідів штрафу немає. Але без реєстрації у Фонді інвалідів не можна подати звіт. А за неподання звіту передбачений адмінштраф у розмірі від 10 до 20 н. м. д. г. (170 — 340 грн).

***

 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»