• Посилання скопійовано

Як в декларації з акцизу відобразити неоподатковувані операції: роз'яснення від ДПС

У разі відсутності об’єктів оподаткування у відповідних графах розділу Е проставляється «0». У додатку 7 заповнюються графи 1-3, в інших графах у разі відсутності об’єктів оподаткування проставляється «0»

Як в декларації з акцизу відобразити неоподатковувані операції: роз'яснення від ДПС

«Вісник. Офіційно про податки»

Пунктом 49.21 ПКУ встановлено, що платники, визначені пп. 212.1.15 ПКУ, а також платники, які мають чинні (у тому числі призупинені) ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією, яка підлягає ліцензуванню згідно із законодавством, зобов’язані за кожний встановлений ПКУ звітний пе­ріод подавати податкові декларації незалежно від того, чи провадили такі платники господарську діяльність у звітному періоді.

Пункт 3 розділу  ІІІ Порядку № 14 вимагає від платника заповнювати лише відповідний розділ і додатки до декларації, які відповідають виду господарської діяльності платника, виду підакцизних товарів (продукції). Якщо платник є одночасно платником акцизного податку за різними видами господарської діяльності за ст. 212 ПКУ, він подає одну декларацію з відповідними розділами та додатками до неї.

Позначка про подання конкретного розділу декларації та додатка до неї із зазначенням кількості примірників та кількості сторінок проставляється на останньому аркуші декларації.

У разі відсутності об’єктів оподаткування у відповідних графах розділу Е проставляється «0». У додатку 7 заповнюються графи 1 — 3,  в інших графах у разі відсутності об’єктів оподаткування проставляється «0».

У додатку 4 «Обороти, що звільняються від оподаткування, оподатковуються за нульовою ставкою» не зазначаються обороти, які не підлягають оподаткуванню.

Платник податків може подати у разі необхідності доповнення до такої декларації, які складені за довільною формою, що вважатиметься невід’ємною частиною податкової декларації. Таке доповнення подається з поясненням мотивів його подання. Платник податків, який подає звітність в електронній формі, подає таке доповнення в електронній формі (пп. 46.4 ПКУ).

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»