• Посилання скопійовано

Подали уточнюючу щодо зменшення плати за землю за квітень: які дії?

Законом №540 штрафи за збільшення сум плати за землю через коригування суми за квітень не будуть застосовуватися

Подали уточнюючу щодо зменшення плати за землю за квітень: які дії?

ДПС у підкатегорії 111.05 «ЗІР» нагадує, що відповідно до п. 52-4 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, внесеними Законом №533 та Законом № 540 плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) не нараховується та не сплачується за період з 1 березня по 31 березня 2020 року.

З метою зменшення податкових зобов’язань з плати за землю за період з 1 березня по 31 березня 2020 року платники плати за землю (крім фізичних осіб), які відповідно до пп. 286.2 ПКУ подали податкову декларацію з плати за землю за 2020 рік, мають право подати уточнюючу податкову декларацію (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ, та враховуючи зупинення перебігу таких строків на період з 18 березня по 31 травня 2020 року відповідно до п. 52-2 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ), в якій відобразити зміни податкового зобов’язання із сплати плати за землю за березень 2020 року.

Ті платники плати за землю, які на підставі Закону № 533 подали уточнюючу податкову декларацію з плати за землю за 2020 рік, в якій зменшили податкові зобов’язання за березень та квітень 2020 року, враховуючи вимоги Закону № 540 зобов’язані подати уточнюючу податкову декларацію до податкової декларації з плати за землю за 2020 рік (з урахуванням раніше поданих уточнюючих податкових декларацій), в якій має збільшити податкові зобов’язання з плати за землю за квітень 2020 року, тобто відновити податкові зобов’язання, які були задекларовані в податковій декларації з плати за землю за 2020 рік.

Законом № 540 передбачено, що штрафні санкції, визначені ст. 50 ПКУ та штрафні санкції згідно вимог п. 120.2 ПКУ, за внесення змін до податкової звітності в частині збільшення податкових зобов’язань з плати за землю за податковий період квітень 2020 року, не нараховуються.

***

Читайте також: Звільнення від плати за землю та нерухомість – лише на березень: Закон №540 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»