• Посилання скопійовано

Коли з'явиться структура власності для подання інформації про бенефіціарів?

Мінфін повідомив, що йому надано строк до 28 липня для приведення нормативних актів у відповідність до нових правил фінмоніторингу. Тож форму структури власності слід чекати до цієї дати

Коли з'явиться структура власності для подання інформації про бенефіціарів?

Міністерство фінансів України розповідає, що з набуттям чинності 28 квітня 2020 року закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» виникає багато запитань, в тому числі в частині строків розробки підзаконних актів та нових правил щодо подання відомостей про кінцевих бенефіціарних власників.

Прикінцевими та перехідними положеннями визначено, що юридичні особи, зареєстровані до набрання чинності цим Законом, подають державному реєстратору інформацію про кінцевих бенефіціарних власників (КБВ) та структуру власності протягом трьох місяців з дня набрання чинності нормативно-правовим актом, яким буде затверджена форма та зміст структури власності.

Отже, всі юридичні особи, щодо яких в Єдиному державному реєстрі мають міститися відомості про КБВ та які зареєстровані до набрання чинності відповідним нормативно-правовим актом, з дня набрання ним чинності мають подати державному реєстратору документи для оновлення відомостей в реєстрі.

Міністерство фінансів України нагадує, що прикінцевими та перехідними положеннями закону Мінфін, протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим законом (до 28 липня 2020 року), зобов’язаний привести свої нормативно-правові акти у відповідність до нього.

Наразі триває робота над розробленням нормативно правових актів з питань здійснення фінансового моніторингу, в тому числі і проекту наказу «Про затвердження форми та змісту структури власності та Інструкції щодо їх заповнення».

Інформація про затвердження відповідного наказу буде повідомлено додатково.

 

Довідково:

Закон «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» продовжив приведення національного законодавства до Рекомендацій FATF та імплементацію Четвертої Директиви ЄС проти відмивання коштів та фінансування тероризму.

Це важливий крок України оскільки відповідні норми вже впроваджені в усіх країнах-членах Європейського Союзу та є обов’язковими для країн, що мають намір на членство. Закріплені парламентом зміни до законодавства в цій сфері дозволять вийти на новий рівень якості системи фінансового моніторингу.

***

Читайте також:

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»