• Посилання скопійовано

Як заповнювати графи розділу І ф. №1ДФ при поверненні та наданні поворотної фіндопомоги?

Основна сума поворотної фіндопомоги, наданої фізичною особою при поверненні, відображається у ф. №1ДФ під ознакою доходу «153», а основна сума отриманої поворотної фіндопомоги відображається у ф. №1ДФ під ознакою доходу «197»

Як заповнювати графи розділу І ф. №1ДФ при поверненні та наданні поворотної фіндопомоги?

Податківці у підкатегорії 103.25 «ЗІР» нагадали правила заповнення граф розділу І форми №1ДФ. Відповідно до пп. 3.2 – 3.5 розд. III Порядку № 4:

  • у графі 3а «Сума нарахованого доходу» відображається (за звітний квартал) дохід, який нарахований фізичній особі відповідно до ознаки доходу згідно з Довідником ознак доходів, наведеним у додатку до Порядку № 4. У разі нарахування доходу його відображення у графі 3а є обов’язковим незалежно від того, виплачені такі доходи чи ні;
  • у графі 3 «Сума виплаченого доходу» відображається сума фактично виплаченого доходу платнику податку податковим агентом;
  • у графі 4а «Сума нарахованого податку» відображається сума податку, нарахованого та утриманого з доходу, нарахованого платнику податку згідно із законодавством;
  • у графі 4 «Сума перерахованого податку» відображається фактична сума перерахованого податку до бюджету.

Згідно з Довідником ознак доходів, наведеним у додатку до Порядку № 4, основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому, відображається у Податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (далі – Податковий розрахунок за ф. №1ДФ) під ознакою доходу «153».

Разом з тим, основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку, відображається у Податковому розрахунку за ф. №1ДФ під ознакою доходу «197».

Отже, при виплаті доходу на користь фізичної особи у вигляді основної суми поворотної фінансової допомоги, яка їй надається або повертається в Податковому розрахунку за ф. №1ДФ відображається за ознаками доходу «197», «153» відповідно та заповнюється сума нарахованого доходу у графі 3а, сума виплаченого доходу – у графі 3, а у графі 4а (нарахований податок на доходи фізичних осіб) та графі 4 (перерахований податок на доходи фізичних осіб) проставляються нулі. 

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»