• Посилання скопійовано

Із 5 жовтня запрацював сайт НБУ для подання звітності небанківськими фінустановами

Розпочато подання небанківськими фінустановами звітності за 9 місяців 2020 року

Із 5 жовтня запрацював сайт НБУ для подання звітності небанківськими фінустановами

Із 5 жовтня запрацював вебпортал Національного банку України для подання звітності небанківськими фінансовими установами. Порядок її подання не змінюється. Інструкцію щодо подання звітності небанківськими фінустановами до Національного банку (далі – Інструкція) та Реєстр показників оприлюднено на сторінках офіційного Інтернет-представництва НБУ.

Інструкцію оновлено в частині переліку форматів звітних файлів (Word, Excel, PDF), які подаються на адресу zvit@bank.gov.ua, деталізовано порядок підписання файлів кваліфікованим електронним підписом, уточнено зміст зворотних повідомлень про отримання звітності, визначено єдину адресу для подання запитів на заміну звітності nbu@bank.gov.ua.

Звертаємо увагу, що в звітному періоді (за 9 місяців 2020 року) удосконалено автоматизований контроль звітних файлів, зокрема, запроваджено порівняння даних поточного звітного періоду з попереднім та новий міжфайловий контроль.

На кінець жовтня заплановано оприлюднення проєкту нових Правил складання та подання звітності небанківськими фінустановами, який передбачено затвердити в поточному році та який набуде чинності в І кварталі 2021 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»