• Посилання скопійовано

Хто має відзвітувати з податку на прибуток за ІІІ квартали 2020 року?

За інформацією ДПС, за ІІІ квартали 2020 року слід відзвітувати з податку на прибуток підприємствам з річним доходом за 2019 рік понад 20 млн грн, неприбутківцям-порушникам та тим платникам, хто перейшов на єдиний податок з 1 жовтня

Хто має відзвітувати з податку на прибуток за ІІІ квартали 2020 року?

ДПС у Кіровоградській області нагадує, що з 1 жовтня поточного року стартувала звітна кампанія з податку на прибуток за три квартали 2020 року.

В зв’язку з цим нагадаємо основні правила подання, хто та в які строки має звітувати з податку на прибуток три квартали 2020 року.

Хто подає Декларацію за три квартали 2020 року:

  1. Юридичні особи – резиденти України, які за підсумками 2019 податкового (звітного) року отримали бухгалтерський дохід (за вирахуванням непрямих податків) понад 20 млн. грн., тобто які звітують у 2020 році поквартально (п. 137.4. ПКУ).
  2. Платники, які внесені до Реєстру неприбуткових установ та організацій та які порушили умови звільнення від оподаткування (неплатники податку на прибуток, які у січні – вересні 2020 року порушили спеціальні вимоги п. 133.4 ПКУ, а саме, допустили нецільове використання доходів).
  3. Юридичні особи, які з 01.10.2020 перейшли із загальної системи оподаткування на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

Строки подання Декларації та сплати податку за три квартали 2020 року.

Декларацію потрібно подати відповідному податковому органу протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (пп. 49.18.2 ПКУ).

Для Декларації за три квартали 2020 року 40-й календарний день – 9 листопада 2020 року.

Сплатити податок на прибуток, задекларований за три квартали 2020 року, потрібно не пізніше 19 листопада 2020 року (п. 57.1 ПКУ).

Подання фінансової звітності разом із Декларацією.

Фінансова звітність – додаток до Декларації з податку на прибуток (додаток ФЗ) та є її невід’ємною частиною (абз. 3 п. 46.2 ПКУ). 

***

Читайте також: Як складати декларацію з прибутку через зміни за Законом №466: консультує ДПСУ

Джерело: ДПС у Кіровоградській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»