• Посилання скопійовано

З 2021 року фізособи-«єдинники» подаватимуть одну звітність з ЄП та ЄСВ

Декларації пропонується доповнити новим додатком, у якому відображатимуться звітні відомості про нарахований дохід застрахованої особи та суми нарахованого ЄСВ. Подавати нові форми потрібно буде за податкові звітні періоди 2021 року

З 2021 року фізособи-«єдинники» подаватимуть одну звітність з ЄП та ЄСВ

3 листопада Мінфін оприлюднив проєкт свого наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 19.06.2015 №578» (завантажити).

Розроблено його у зв’язку з прийняттям законів №115№116. Це дасть змогу реалізувати подання звітності про нарахування ЄСВ у складі декларації платника єдиного податку відповідно до прийнятих законодавчих змін до ПКУ та Закону № 2464.

З огляду на це, пропонується викласти у новій редакції форми:

  • декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця (завантажити),
  • декларації платника єдиного податку четвертої групи (завантажити).

Декларації пропонується доповнити новим додатком, у якому відображатимуться звітні відомості про нарахований дохід застрахованої особи та суми нарахованого єдиного внеску.

Подавати вперше їх потрібно буде за податкові звітні періоди 2021 року.

У разі затвердження наказ набере чинності з 1 січня 2021 року, але не раніше дня його офіційного опублікування. Зауваження та пропозиції щодо змісту нормативно-правового акта можна надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця  за адресами:

  • Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2,  e-mail: doroshkova@minfin.gov.ua,  adminspddpa@tax.gov.ua 
  • Державна регуляторна служба України, 01001, м. Київ-11, вул. Арсенальна, 9/11, e-mail:  inform@dkrp.gov.ua

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»