• Посилання скопійовано

Інформація щодо госпсуб’єктів, які мають податковий борг, подаватиметься за новою формою: проєкт

ДПСУ оприлюднила проєкт нової форми Інформації щодо суб’єктів господарювання, які мають податковий борг, та Порядку формування і оприлюднення такої інформації

Інформація щодо госпсуб’єктів, які мають податковий борг, подаватиметься за новою формою: проєкт

Нагадаємо, що Законом №466 було внесено зміни до п. 35.4 ПКУ, що передбачають щоденне оприлюднення інформації щодо суб’єктів господарювання, які мають податковий борг.

У зв'язку з цим 13 листопада ДПСУ оприлюднила проєкт наказу Мінфіну «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 лютого 2015 року № 67» (завантажити). Ним пропонується:

  • викласти у новій редакції форму Інформації щодо суб’єктів господарювання, які мають податковий борг (завантажити);
  • затвердити зміни до Порядку формування і оприлюднення інформації щодо сплати податків суб’єктами природних монополій та суб’єктами господарювання, які є платниками рентної плати за користування надрами, та інформації щодо суб’єктів господарювання, які мають податковий борг (завантажити).

Зокрема, пропонується змінити у назві форми Інформації та Порядку періодичність оприлюднення інформації щодо суб’єктів господарювання, які мають податковий борг, зі щомісячної на щоденну.

За проєктом Порядку, формування та оприлюднення інформації щодо сплати податків суб’єктами природних монополій та суб’єктами господарювання, які є платниками рентної плати за користування надрами, здійснює ДПСУ щомісяця не пізніше 10 числа місяця, що настає за звітним, та інформації щодо суб’єктів господарювання, які мають податковий борг, – щодня. Інформація буде оприлюднюватися на офіційному вебпорталі ДПСУ.

Згідно з пояснювальною запискою, у зв’язку зі запровадженням з початку 2021 року єдиного рахунку для сплати податків і зборів та з метою своєчасного і повного інформування про суми податкового боргу безпосередньо платників податків та інших суб’єктів громадського обороту (органів місцевого самоврядування, державних реєстраторів, державних виконавців, громадськості), нова форма передбачатиме не лише загальну суму податкового боргу суб’єкта господарювання до державного та місцевого бюджетів, а й у розрізі податків, зборів, перелік яких визначений ПКУ, та платежів, контроль за справлянням яких покладено на податкові органи.

У проєкті наказу також враховано вимоги нової редакції українського правопису, затвердженого постановою КМУ від 22.05.2019 р. № 437, згідно з яким змінено написання уживаних слів.

У разі затвердження цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Наразі зауваження та пропозиції до проєкту наказу можна надавати протягом 20 робочих днів з дня його оприлюднення у письмовій та/або електронній формі за адресою:

  • Державна податкова служба України, Львівська пл., 8, м. Київ, 04053, e‑mail: n.yurkovska@tax.gov.ua,
  • Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»